BBB

BBB
BBB is trainen van Buik, Billen, Benen.
Dit zijn de gebieden waar bij vrouwen vetvoorraden opgeslagen worden. Het trainen van precies deze gebieden, betekent het trainen van de grootste spiergroepen. Het doel van het trainen van buik, billen en benen is het verhogen van de spiertonus.

Een hogere spiertonus geeft een fitter gevoel en een betere uitstraling. De BBB-training wordt dan ook vaak om het uiterlijke effect beoefend (voor als de zomer er weer aankomt en de zwemkleding nog maar weinig verhult). De specifieke oefeningen zijn voor vrouwen bedacht omdat het voor vrouwen moeilijker is om vet te verbranden en spierweefsel aan te maken. Dit komt door de relatief beperkte aanwezigheid van het hormoon testosteron.

BBB-training is prima geschikt om te werken aan vetverbranding omdat de grootste spiergroepen worden getraind en die verbruiken de meeste energie. Getrainde spieren en meer spiermassa stimuleren de verbranding van energie in het lichaam.
 
Organisaties waar je dit zou kunnen doen (zoek in jouw omgeving door je postcode in te vullen in het groene vak hiernaast):
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image