Fitnesscentrum = Servicecenter

Dit artikel is in maart 2009 verschenen in de Apeldoornse Sportkrant

Waar is de tijd gebleven dat je zintuigen in het fitnesscentrum op de proef werden gesteld door kletterende gewichten, zwetende lijven en harde muziek? En dat je tevreden was over drie pondjes minder en een redelijke conditie? Die tijd is echt voorbij, de fitnessbezoeker van tegenwoordig organiseert samen met zijn lifestylecoach een groot deel van zijn leven. Het fitnesscentrum is servicecenter geworden.

Kinderopvang
Niet meer weg te denken uit een modern huishouden. Voor de hele jonge kinderen is er in het fitnesscentrum kinderopvang met spelletjes en een lieve juf. Voor kinderen van 5 tot 12 wordt in een fitnesscentrum al veel sport aangeboden: diplomazwemmen, kickboksen, dansen, judo, noem maar op. En vanaf 12 jaar kunnen ze hun energie kwijt in de trainingsrondjes. Zo kun je met het hele gezin naar het fitnesscentrum gaan en toch ieder voor zich datgene doen wat je leuk vindt.

Omnisport en personal training
Wil je niet direct naar een sportvereniging omdat je niet zo goed weet welke sport je ligt? In het fitnesscentrum kun je tafeltennissen, skiën, sportduiken, pilates, squashen, zwemmen, power yoga, zelfs buiten hardlopen, nordic walken of tennissen. En heb je een passie voor een sport dan kun je sportspecifieke trainingen doen met je PT (Personal Trainer).

Shop coach
Een afslankprogramma met voedingsadvies is een aanrader. Gevarieerd eten inkopen, elke dag twee stuks fruit, kant en klare recepten en boodschappenlijstjes. Je bespaart écht veel tijd en geld met dit programma. Zo verdien je het lidmaatschapsgeld van je servicecenter terug.

Sociale leven
Geen fitnesscentrum zonder gezellig zitje en bar. Met gezonde hapjes en sapjes. Daar kun je met een ieder de dag doorspreken nadat je tijdens de training het nieuws én je favoriete soaps hebt kunnen volgen op de televisies in de cardioruimte. Speech van Obama, files in de Randstad: als je fitnesst hoef je niets te missen.

Keuzes maken en doelen stellen
Tijdens de eerste bijeenkomst in het fitnesscentrum word je al uitgedaagd om álles uit het programma te halen wat er in zit. "Zoek je dieperliggende motivatie om je lichaam gezond te maken". Het gevaarlijke buikvet wegwerken, van je chronische vermoeidheid afkomen, je depressie te lijf gaan: kies! Je lifestyle coach helpt je op weg.

Medische ondersteuning
Steeds meer fitnesscentra hebben een eigen fysiotherapeut. Een (para) medicus in de buurt als je aan het sporten bent is ideaal. Vragen en acute klachten komen zonder omwegen bij de juiste persoon terecht en als daar aanleiding voor is kun je meteen op een aangepast programma worden gezet. Om je doelen binnen bereik te houden.

Op tijd ontspannen
De boog kan niet altijd gespannen staan. En daar heeft een modern fitnesscentrum ook oog voor. Sportmassage, sauna, zonnebank, whirlpool, Turks Stoombad, niets is te gek en je hebt er recht op: het huishouden van een modern gezin runnen, daar mag best wat ontspannen verwentijd tegenover staan. En ja, die twee keer in de week trainen onder leiding van je lifestylecoach, die neem je dan maar op de koop toe!

Ook toe aan een sportief servicecenter?
Kijk op www.fitklik.nl om een fitnesscentrum bij jou in de buurt te vinden.

Han de Regt
Fitklik

›› Terug naar nieuws...

 
Header image