Karate

Karate
Karate is een verdedigingssport dat haar oorsprong waarschijnlijk in India heeft. De oorspronkelijke naam Karate-do duidt naast de vechtkunst ook de ontwikkeling van de karateka aan. Denk daarbij aan de technieken, doorzettingsvermogen, discipline en zelfbeheersing.

De meeste mensen die aan karate doen, komen nooit uit in een wedstrijd. Karatetrainingen zijn veelomvattend en bevorderen een gezond lichaam. Een karateka werkt aan snelheid, kracht, leningheid en coördinatie. Ook concentratie en reactievermogen worden getraind. Ook een belangrijk aspect is dat de karate bewegingen links en rechts worden getraind waardoor het lichaam in balans komt.

Agressie is iets dat bij karate niet voorkomt. Trainen bij karate draait om het verbeteren van het karakter. Diverse namen van karatestijlen zijn Goju-ryu, Shokotan, Shito-ryu, Wado-ryu, Genseiryu, Isshin-ryu, Kissaki-kai, Kyokushinkai en Ashihara.
 
Organisaties waar je dit zou kunnen doen (zoek in jouw omgeving door je postcode in te vullen in het groene vak hiernaast):
›› Organisaties (5)
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:
 
Header image