Lichttherapie

Lichttherapie
Lichttherapie is de verzamelnaam voor diverse soorten behandelingen.

Lichttherapie voor huidziekten
Deze vorm van lichttherapie wordt gedaan met behulp van ultraviolet (UV) licht. UV licht gaat ontstekingsreacties van de huid tegen, waarschijnlijk doordat de ontstekingscellen worden vernietigd. Daardoor kan lichttherapie helpen bij eczeem en psoriasis.

Lichttherapie voor lichtovergevoeligheid
Lichttherapie wordt ook ingezet bij de behandeling van aandoeningen als lichtovergevoeligheid of zonlichtallergie. Dan laat men de huid geleidelijk wennen aan licht door de hoeveelheid langzaam op te voeren. Mogelijke bijwerkingen van behandeling met UV-licht zijn verbranding van de huid, een groter risico van huidkanker en versnelde huidveroudering.

Behandeling winterdepressie
Een andere vorm van lichttherapie is de behandeling van winterdepressies. Symptomen van een winterdepressie zijn onder andere somberheid, moeheid, prikkelbaarheid en toegenomen behoefte aan slaap. Door in de relatief donkere wintermaanden voor een bepaalde tijd onder speciaal daarvoor ontwikkelde lampen te gaan zitten, kan een winterdepressie geremd worden.

Lichttherapie in wellnessapparaten
Lichttherapie is ook de naam voor het gebruiken van licht als verkwikkend, stimulerend of rustgevend middel. Vaak zijn de lampen ingebouwd in douche of jaccuzi. Met verschillende kleuren wordt het lichaam geprikkeld. Kleuren beïnvloeden de stemmingen van mensen.
Overzicht van effecten per kleur:

Geel
Geel maakt een mens vrolijk en geeft nieuwe energie-impulsen.

Oranje
Oranje is een kleur die zorgt voor levensvreugde, is een stimulans voor de geest, werkt rustgevend, roept natuurlijkheid op, zorgt voor schoonheid en helderheid.

Blauw
Blauw geeft kracht aan het imrnuunsysteem, heeft een ontspannende werking.

Paars
Paars stimuleert de fantasie, wekt geheimzinnigheid op.

Rood
Rood zorgt voor vitaliteit en energie, en werkt stimulerend.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image