Recreatiesporten in Apeldoorn

De zomer komt er weer aan, en voor goed en slecht weer zijn er vele mogelijkheden om in Apeldoorn recreatief te sporten. Diverse verenigingen zetten zich in om de recreatieve sporter volop gelegenheid te geven het lijf en de geest te ontspannen. Zit er een leuke activiteit bij in het onderstaande overzicht? Schroom niet en ga een keer kijken. Want voor de meeste van de sporten geldt: éénmaal gedaan, voor altijd verkocht.

Wandelen bij de Apeldoornse Wandel Federatie
Wandelen is een sport die vrijwel iedereen kan doen. Wie een bijzondere wandeltocht wil maken en onbekende paden wil verkennen, moet zeker eens deelnemen aan een wandeltocht van de Apeldoornse Wandel Federatie. Een aanrader is de 38e Watervalwandeling die in Loenen plaatsvindt op 10 en 11 oktober. Tijd genoeg om nog te oefenen om één van de mooie routes van 5 tot 30 kilometer te kiezen. Meer weten over wandelen in en om Apeldoorn? Bel Rein van Ark, 06-47420070 (www.apeldoornsewandelfederatie.nl).

Duiken bij Caretta Diving
Je bent zo'n 12 lessen verwijderd van het eerste duikbrevet en dan kun je met een buddy de wereld onder water gaan verkennen! De één heeft een fascinatie voor ademen onder water en de ander is liefhebber van de natuur, en voor iedereen is het een heerlijke ontspanning en sport tegelijk. Niet alleen in warme landen kan gedoken worden, ook Nederland is heel mooi onder water. Op Bussloo is voor duikers zelfs een onderwater paradijs met stadsbussen en bijzondere flora en fauna. Bij Michel Vaassen van Caretta Diving kun je alle informatie krijgen: 06-22397415 (www.carettadiving.nl).

Sjoelen bij ASV '85
Het jongste lid van de Apeldoornse Sjoel Vereniging ASV '85 is 32 jaar dus dat zegt genoeg over het karakter van de vereniging: bruisend, gezellig en op z'n tijd lekker fanatiek. Sjoelen leer je door het veel te doen, en sommigen hebben gewoon heel veel oefentijd nodig. Iedere week wordt op de maandagavond in De Stolp (Egelantier) gesjoeld. Van beginner tot Nederlands Kampioen. Zin in gezelligheid? Kom dan een paar keer meespelen. Bel met Gerard Harleman 055-5763802 (www.sjoelclub.nl).

Klimmen bij Klimbos Veluwe
Sinds kort hebben we in Apeldoorn een Klimbos. Een uitdagend uitje voor het hele gezin, een verjaardagspartijtje of vrijgezellenfeest. Veiligheid boven alles en iedereen is gezekerd maar toch, je wilt niet vallen. Klimmen tot op 15 meter (!) hoogte betekent angsten overwinnen, plezier beleven aan de afdalingen en een sportieve uitdaging voor iedereen om parkoersen van diverse moeilijkheidsgraden te volbrengen. Voor meer informatie: Klimbos Veluwe 055-3680388 (www.klimbos.nl).

Jeu de Boules bij ‘t Zwijntje
Maar liefst 300 leden heeft Jeu de Boules Vereniging 't Zwijntje in Apeldoorn. Met 32 buitenbanen en 16 binnenbanen is het ook nog de grootste Jeu de Boulesvereniging van Nederland. Natuurlijk kan iedereen een speelbal in de buurt van het kleine witte balletje gooien. Maar na een paar lessen, kennismaking met de spelregels en een betere techniek, wordt het een uitdagend spel. En het kan er vervolgens fanatiek aan toegaan bij het bespreken van de te volgen tactiek. Zin om kennis te maken met het echte Jeu de Boules en deze gezellige club? Paul Wagenaar geeft graag meer informatie: 06-53130518 (www.zwijntje.nl).

Kijk op www.fitklik.nl voor meer informatie over deze recreatiesporten. 

 
Header image