Rolstoelsport …. daar kun je in Apeldoorn geen nee meer tegen zeggen!

Anders dan tien jaar geleden, ziet de wereld er in 2009 voor rolstoelsporten prima uit. Er is geld, kennis, trainers, accommodaties, ... Eigenlijk zou je kunnen stellen dat er nu vooral behoefte is aan mensen die de sportieve uitdaging aan willen gaan en een keer komen kijken en meedoen aan rolstoelsport. Onderstaand een paar rolstoelroutes naar een sportief leven in Apeldoorn.

Sportintroductie in het revalidatiecentrum
Of iemand door een ongeluk pas sinds kort in een rolstoel zit of door een aangeboren afwijking al zijn hele leven, bij een revalidatiecentrum kan iedereen aankloppen om ondersteuning bij zijn eerste sportieve stappen. Het is een prima manier om zelfvertrouwen op te bouwen voor het sporten met anderen. Maak hier kennis met diverse sporten en stroom uiteindelijk door naar een sportvereniging. Durf je die eerste stap aan? Bel Leo Huizer van SportVariant - 06-10231520

Rolstoeltafeltennis bij BRAVO
BRAVO is de Apeldoornse Vereniging voor Aangepaste Sporten. Dus een omgeving met veel kansen op contacten met lotgenoten en een veilige omgeving om op je eigen niveau te sporten. Rolstoelers kunnen bij BRAVO onder andere tafeltennissen en handboogschieten. De nadruk ligt op de gezellige trainingsavonden maar een paar keer per jaar worden ook wedstrijden gehouden. Wil je weten hoe enthousiast je toekomstige sportmaatjes zijn? Bel met Bianca Stokkingreef - 06-52541721.

Rolstoelhockey bij SG Mariëndael
Een rolstoel is geen lastig apparaat om jezelf mee te vervoeren, maar een deel van je sportuitrusting voor het spelen van hockey. Tenminste, zo denken de kinderen en jongeren erover die bij SG Mariëndael aan rolstoelhockey doen. En zij kijken dan ook uit naar iedere training. Om de week wordt op zaterdagochtend getraind met handbewogen en elektrisch aangedreven rolstoelen. Ouders en jeugd zijn zeer enthousiast. Toegankelijk voor iedereen van 6 tot 14 jaar. Bel met een van de trainers om meteen bij de volgende training te komen kijken en meedoen: Rob de Jong - 055-8430122.

Rolstoelbasketbal bij WSV
Bij WSV aan de Voorwaarts in Apeldoorn is nu twee jaar een gezellig en fanatiek rolstoelbasketbalteam actief. Er is ruimte voor recreatief basketballen (alleen de trainingen volgen) en de wedstrijdsport. Wel eens een wedstrijd rolstoelbasketbal gezien? Het gaat er stevig aan toe. En de rolstoel biedt vele manieren om het spelletje tactisch en fel te spelen. Meer weten of meteen een keertje afspreken om mee te doen? Bel Jaap Westerlaan - 06-55917923

Rolstoeltennis bij TV Vego
Rolstoeltennis wordt in meer dan 70 landen van de wereld gespeeld en nu ook bij TV Vego op Dubbelbeek in Apeldoorn. TV Vego is een gezellige tennisvereniging waar de rolstoeltennisser met open armen wordt ontvangen en zich snel thuis zal voelen. Op zaterdag 28 maart is er bij TV Vego een open dag rolstoeltennis van 15.00 - 18.00 uur. Met een clinic om het rolstoeltennis te ervaren. Meer weten? Bel Francisca Swart 06-10019951.

Word jij de volgende rolstoelsporter?
En nu echt die stap zetten naar de rolstoelsport is ook al een (sportieve) uitdaging. Een sportrolstoel is duur, maar de gemeente Apeldoorn geeft gelukkig een flinke bijdrage in de kosten van aanschaf en onderhoud. En dan nog het vervoer naar de trainingslocatie, en het inpassen van de trainingstijden. Alles is oplosbaar, vraag het aan de bovenstaande contactpersonen, die hebben die problemen al overwonnen.
Meer informatie over rolstoelsporten is te vinden op www.fitklik.nl.

›› Terug naar nieuws...

 
Header image