Slenderen

Slenderen
Slenderen is onbelast bewegen op een door elektromotoren aangedreven tafel. Er vindt geen druk op de spieren en gewrichten plaats, waardoor er geen spierpijn volgt en ook geen transpiratie of vermoeidheid optreedt. Het onbelaste bewegen verstevigt de spieren, stimuleert de bloedsomloop, darmen, hormonen en nieren, en vergroot de beweeglijkheid van de gewrichten. Vaak zijn in een slenderstudio meerdere tafels aanwezig die verschillende delen van het lichaam activeren, zoals benen, dijen, heupen, buik, borst en bovenarmen.

Slenderen kan verlichting bieden bij aandoeningen zoals reuma, artritis, artrose, spieraandoeningen, stijve nek en schouders, koude handen en voeten. Om extra resultaat te halen uit het slenderen is het ook mogelijk om diverse oefeningen op een Slendertafel uit te voeren, maar het belangrijkste aspect van Slenderen is het activeren van het lichaam zonder eigen inzet van spierkracht zodat de belasting op de gewrichten minimaal is.
 
Organisaties waar je dit zou kunnen doen (zoek in jouw omgeving door je postcode in te vullen in het groene vak hiernaast):
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:
 
Header image