Fitklik, digitale weg naar een sportief en gezond leven

Dit artikel is verschenen in het Apeldoorns Sportmagazine van oktober 2008.
Tekst: Hetty Witteveen

Velen van ons kennen wel het gevoel van twijfel bij een eerste stap richting een sportieve uitdaging. De wil is er wel maar dan .... Waar zit die sportvereniging? Zijn er nog meer die een steuntje in de rug willen? Waar haal ik goede schoenen? Wat is een verantwoord programma als herintredend sporter? En ga zo maar door. Heel veel vragen en doorgaans te weinig antwoorden. Dat probleem is nu opgelost door Fitklik, gewoon achter de computer en de dilemma's verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je hoeft alleen voor het sporten de deur nog maar uit.
Fitklik is een website die fungeert als sportieve bruggenbouwer. Het is een wegwijzer om sportverenigingen en commerciële bedrijven met een link naar sport en gezondheid te vinden. Ook zijn er gegevens voorhanden van bijvoorbeeld diëtisten en fysiotherapeuten. De informatie is gekoppeld per regio, zodat je snel vindt waarnaar je op zoek bent. De zoekmachine van Fitklik kan ook sporters met een beperking de juiste weg wijzen, zoals rolstoelvriendelijke (sport)locaties.
En Fitklik doet nog meer. Sporters, aspirant sporters en een ieder met interesse in gezondheid, kan zich aanmelden op de site en daarmee toetreden tot het netwerk in de sport- en gezondheidswereld. Het is de ideale manier om contacten te leggen met oude en nieuwe bekenden, sportieve afspraken te maken en gericht informatie te ontvangen van organisaties die je in je eigen netwerk toelaat.

Sportief en sociaal
Han de Regt is de geestelijk vader achter Fitklik. Het idee voor Fitklik is eigenlijk een vervolg op zijn eerste project ‘Lopersplatform', een vergelijkbaar concept maar dan alleen gericht op lopers. Hier konden ‘lopers' op zoek gaan naar een sparringpartner, trainingsinformatie en medische ondersteuning. Fitklik omhelst veel meer aspecten en brengt zo alle facetten voor de sport en sporter op een gezonde wijze bijeen. Het is een mooi beginpunt voor sportieve en sociale contacten. Fitklik kan het startsein geven voor een reünie van een sportvereniging. Dat Fitklik potentie heeft mag duidelijk zijn, de site ging op 15 september de lucht in en is de Apeldoornse gemeentegrenzen al voorbij. Op heel wat regio's kan nu al geklikt worden en het Fitklik team streeft naar een landelijke dekking.

Fitwervers
Om vraag en aanbod zo goed mogelijk in kaart te brengen en te structureren heeft Fitklik een aantal ‘Fitwervers' in dienst. Jonge en enthousiaste studenten die naast hun studie een passie voor sport hebben. De 19-jarige Suzanne is fitwerver, de Apeldoornse studeert pedagogiek in Utrecht en promoot Fitklik in haar regio. De doelstelling klinkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is, Suzanne brengt vraag en aanbod bij elkaar. Ze benadert de doelgroepen en brengt hun wensen in kaart, of beter gezegd ze zorgt er samen met haar fit klikkende collega's voor dat de bezoekers van www.fitklik.nl vinden wat ze zoeken.
 
 
Header image