Bedrijfssport

Bedrijfssport
Bedrijfssport is de verzamelnaam voor alle sportieve activiteiten die voor en met werknemers van organisaties worden georganiseerd. Dat kunnen éénmalige of jaarlijkse toernooien zijn maar ook de doorlopende en dagelijkse beschikbaarheid van fitness of een seizoenscompetitie in een bepaalde tak van sport.

De sportbeoefening zelf wordt niet op een aangepaste manier gedaan, wel wordt er bij bedrijfssport steeds kritisch gekeken naar de beschikbaarheid van het sportaanbod op tijden die passen bij werknemers. Dat betekent meestal aansluitend op werktijd of activiteiten in het weekend. Er wordt in Nederland ‘onder werktijd’ weinig gelegenheid tot sporten geboden. Uitzonderingen zijn mogelijkheden van lange lunchpauzes om te kunnen wandelen of hardlopen en bedrijfsfitness bij organisaties die op de werklocatie de fitnessfaciliteiten bieden.

De meest beoefende bedrijfssporten zijn voetbal, fitness, tennis, hockey, volleybal, bowlen, squash, handbal, hardlopen en (lunch)wandelen.
 
Organisaties waar je dit zou kunnen doen (zoek in jouw omgeving door je postcode in te vullen in het groene vak hiernaast):
›› Organisaties (1)
 
Belangenbehartigers
›› Landelijke belangenbehartigers (1)
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:
 
Header image