Body Stress Release

Body Stress Release
De techniek Body Stress Release (BSR) richt zich op het verminderen en wegnemen van spierspanning. De therapeut heeft voor deze techniek geleerd, is gediplomeerd en aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging Body Stress Release Associatie Nederland.

BSR kan in combinatie met andere behandelvormen toegepast worden. Er wordt door een Body Stress Release-therapeut geen diagnose gesteld of specifieke klachten opgelost. De therapie richt zich op het verminderen van spierspanning, daar waar die spanning zich voordoet in het lichaam. Het lichaam kan zich ontspannen en het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt vergroot.

Zodra ergens in het lichaam een verhoogde spierspanning optreedt, ontstaat snel een zelf versterkend effect. Het lichaam probeert iedere afwijking in de houding te compenseren teneinde de balans te bewaren en het hoofd rechtop te houden. De BSR-therapeut spoort de plaatsen met verhoogde spierspanning op en activeert het lichaam met lichte aanraking om de spanning los te laten. De cliënt kan tijdens de behandeling de kleding aanhouden.

De Body Stress Release-techniek is in principe voor iedereen geschikt. Raadpleeg een therapeut bij u in de buurt.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:
 
Header image