Chi Kung

Chi Kung
Chi Kung is een onderdeel van de Chinese leer in het behouden en verbeteren van de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Chi Kung richt zich op het stimuleren van het laten stromen van Chi of Qi, onze levensenergie. Kung betekent zoveel als ‘opwekken’. De oefeningen van Chi Kung bestaan uit het uitvoeren van eenvoudige bewegingen met veel herhalingen.

Net zoals bij Tai Chi worden bewegingen in een soort slow motion uitgevoerd. Tai Chi bestaat uit een langgerekte serie verschillende bewegingen. Chi Kung gebruikt korte oefeningen, die over het algemeen gemakkelijker te leren zijn. Deze bewegingen dragen bij aan het vrij laten stromen van de Chi, de levensenergie.

Omdat we in de westerse wereld zoveel met ons hoofd werken, kunnen we met Chi Kung onze lichaamsfuncties weer activeren en energie vrij laten stromen door ons hele lichaam. Met te weinig Chi voelen we ons moe en lusteloos en willen we niets doen of ervaren pijn of andere klachten. Door dagelijks Chi Kung oefeningen te doen, kunnen veel positieve effecten optreden. Zoals je lekker voelen, minder stress ervaren, meer ontspannen zijn, betere orgaanfunctie en immuunsysteem. Daarnaast zijn er positieve effecten mogelijk op het gebied van houding en balans en lichaamscoördinatie.

Chi Kung is geschikt voor iedereen, zeer gevarieerd om te beoefenen, absoluut blessurevrij en heerlijk ontspannend.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Gerelateerd

 
Header image