Flyball

Flyball
Flyball is een geweldig spel voor fanatieke honden. Bij Flyball rennen honden over een rechte hindernisbaan met lage horden naar een speciale bak waaruit een tennisbal springt op het moment dat de hond er met de voorpoten tegenaan springt. De hond moet die tennisbal in zijn bek vangen (of oprapen) en met bal in de bek weer terug over dezelfde baan met hindernissen naar de finish rennen. De hond moet met de bal in de bek over de start/finishlijn rennen en mag onderweg geen fouten op de hindernissen maken.

Het zijn wedstrijden op tijd die vaak met teams van meerdere honden worden uitgevoerd. De honden van verschillende teams starten dan tegelijkertijd op naast elkaar gelegen hindernisbanen. Zodra een hond over de finishlijn rent wordt de volgende hond losgelaten om ook over het parcours te rennen. Zoals bij een hardloopestafette wordt de tennisbal bij flyball niet doorgegeven van de ene naar de andere hond. Een hond beschouwt de tennisbal als speeltje en beloning, en soms kost het de baas best moeite om de bal weer terug te krijgen van de hond.

Flyball is in 1970 in de Verenigde Staten begonnen en op dit moment een populaire sport in veel landen. In Nederland wordt een landelijke competitie gehouden en er zijn jaarlijks ook Europese Kampioenschappen.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image