Step Aerobics

Step Aerobics
Step Aerobics is een Aerobics variant met muziek en een opstapbankje. Het is een groepstraining waarbij de trainer allerlei variaties voordoet met op- en afstappen van het opstapbankje en de muziek het tempo ondersteunt.

Step Aerobics is ideaal voor het verbeteren van het uithoudingsvermogen (conditie) en het trainen van vooral benen, billen en buik. Spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en de longinhoud wordt groter.

De lessen starten meestal met een warming-up. In dit gedeelte van de les worden er eenvoudige oefeningen gedaan, die gericht zijn op het bevorderen van de doorbloeding van de spieren en het verhogen van hartslag en ademhaling. Ook wordt er gelet op een goede step techniek en houding. Na de warming-up wordt het uithoudingsvermogen getraind door op een behoorlijk muziektempo verschillende opstapvormen en figuren te maken. Op deze manier wordt ook het coördinatievermogen vergroot. De les wordt afgesloten met een cooling-down, waarbij hartslag en ademhaling weer omlaag worden gebracht en er stretchoefeningen worden gedaan, zodat de afvalstoffen uit de spieren goed kunnen worden afgevoerd en men zich weer lekker kan ontspannen.
 
Organisaties waar je dit zou kunnen doen (zoek in jouw omgeving door je postcode in te vullen in het groene vak hiernaast):
›› Organisaties (1)
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image