Turks stoombad

Turks stoombad
Een Turks stoombad is een verwarmde ruimte met een zeer hoge luchtvochtigheid. Turkse stoombaden zijn vooral te vinden in sauna’s en Thermen. Heerlijk om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. De warmte en de vochtigheid in het Turks stoombad doen de huid haar poriën wijd open zetten. Vuil en schadelijke stoffen worden hierdoor verwijderd. Het lichaam wordt door het condenserende water op de huis ook snel verwarmd en die lichte staat van ‘koorts’ stimuleert ook de reinigende processen in het lichaam.

In de stoomcabine van een Turks stoombad zit men in meestal dichte mist naast elkaar op houten banken. De temperatuur is ongeveer 45 graden Celsius en de luchtvochtigheid 80% - 100%. Het verschil met sauna zit in de warmte (50 graden Celsius) en de luchtvochtigheid (die is laag in een sauna). De stoom van het Turks stoombad zorgt er ondanks de lagere temperatuur van 45 graden Celsius toch voor dat het lichaam na 15 minuten net zo ver is opgewarmd als in de sauna.

Stoom heeft een milde aangename uitwerking, vooral op de luchtwegen en daarom wordt mensen met ademhalingsproblemen vaak aangeraden om regelmatig het Turks stoombad te bezoeken. Door de hitte en het stoombad wordt het ademen makkelijker. Het effect is voor iedereen gunstig. Soms wordt aromatische olie aan het stoom toegevoegd, zoals Eucalyptus olie. Een prima manier om de luchtwegen vrij te maken en de irritaties van een verkoudheid te verdrijven.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Gerelateerd

 
Header image