Beginnen met sporten

Beginnen met sporten
Beginnen met sporten is een grote uitdaging. Voor een kind van vijf jaar een logische nieuwe fase in het leven. Voor de volwassene is 'Beginnen met sporten' meestal opnieuw beginnen met sporten.

Beginnen met sporten betekent keuzes maken voor:
- een sport die bij je past (kijk voor de eerste ideeën op http://www.fitklik.nl/sport_kiezen)
- een sportorganisatie
- sportkleding en sportschoenen

En dan houdt niets je meer tegen of begint de uitdaging dan pas?

Houd je doel helder voor ogen
Als je gaat sporten omdat je wilt afvallen, dan kun je het beste een duursport kiezen: weinig piekbelastingen (blessuregevaar!) en na elke trainingsperiode zichtbaar resultaat. Als je gaat sporten voor de gezelligheid, zorg dan ook bij gelijkgestemden terecht te komen.

Volhouden
Het gevaar van (weer) stoppen ligt altijd op de loer. Heb je al een paar mindere ervaringen dan moet je die eens op een rijtje zetten. Je kunt altijd met een drill sergeant, lifestyle coach of personal trainer aan de slag.

Blessures
Blessures zijn een groot gevaar voor plezierig sporten. Probeer de beste omstandigheden te creëren om géén blessures te krijgen:
- begin heel rustig aan
- laat je niet meeslepen in je eigen enthousiasme of dat van teamgenoten
- kies een aanbieder met goede begeleiding

Goede begeleiding
Kies de begeleiding die bij je gezondheid, je eventuele beperking en conditieniveau past. Ook een fysiotherapeut biedt fitness en de ene sportaanbieder heeft echt veel meer ervaring met specifieke doelgroepen dan de andere. Zoek dat vooraf uit.

Veel plezier en houd vol!
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image