Pers

Voetbalprikkels
Tiende van een reeks artikelen in de Apeldoornse Regiokrant
Goede trainingsprikkels zorgen voor enige overbelasting van het lichaam. Met een overreactie zorgt het lichaam ervoor dat de sporter na herstel beter geworden is. Door steeds voldoende tijd tussen twee trainingsprikkels te laten, kan het lichaam een steeds betere prestatie gaan leveren. Tot zover het basisprincipe voor fysieke verbetering in alle sporten. Hoe werkt dit in de praktijk?
 

We gaan klootschieten ...
Negende van een reeks artikelen in de Apeldoornse Regiokrant
In de regio Apeldoorn kan iedereen van beginneling tot Europees kampioen aan z'n trekken komen bij het beoefenen van de eeuwenoude sport Klootschieten. De spelregels zijn eenvoudig, echt iedereen kan meedoen en het doel is direct duidelijk: zorg met jouw team minder schoten nodig te hebben dan de tegenstander bij het afleggen van een afgesproken parcours (bijvoorbeeld 3000 meter). Zo ga je van start ...
 

Recreatiesporten in Apeldoorn
Achtste van een reeks artikelen in de Apeldoornse Regiokrant
De zomer komt er weer aan, en voor goed en slecht weer zijn er vele mogelijkheden om in Apeldoorn recreatief te sporten. Diverse verenigingen zetten zich in om de recreatieve sporter volop gelegenheid te geven het lijf en de geest te ontspannen. Zit er een leuke activiteit bij in het onderstaande overzicht? Schroom niet en ga een keer kijken. Want voor de meeste van de sporten geldt: éénmaal gedaan, voor altijd verkocht.
 


Rugby bij RAMS Apeldoorn
Zevende van een reeks artikelen in de Apeldoornse Regiokrant
Hoewel RAMS RFC ‘pas' 38 jaar oud is, ademt de club één en al traditie. Vele schildjes van bezoekende teams uit diverse landen van Europa sieren de wanden van het clubgebouw. Het begon in 1971 toen enkele Engelsen die in Apeldoorn bij Philips werkten, het initiatief namen tot het oprichten van een rugbyclub. Er volgden meteen drie succesvolle jaren in de ereklasse.
›› Lees meer...
 

Sport voor speciale kinderen
Zesde van een reeks artikelen in de Apeldoornse Regiokrant
Sporten is voor iedereen hartstikke goed, ook voor kinderen met ADHD, ASS (autisme), een lichamelijke of verstandelijke beperking, of gewoon motorisch nog wat minder vaardig. Maar voor deze speciale kinderen is er niet overal speciale begeleiding. Terwijl speciale begeleiding het sporten wel leuker maakt.
 

Inzicht in wirwar van sportdiensten en -producten
De tijd dat aanbieders van sportdiensten en -producten zich slechts op één activiteit of doelgroep richtten is voorbij. Hun aanbod is veelomvattend en divers en ook niet altijd even overzichtelijk. De site Fitklik.nl probeert een helder inzicht te geven in producten en diensten van sportaanbieders in de regio.
 

Touwtrekken ... van trainen in Eerbeek tot de World Games in Taiwan
Vijfde van een reeks artikelen in de Apeldoornse Regiokrant
Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens touwtrekken gedaan. Een touw en twee teams is alles wat ervoor nodig is. Maar naast een leuke activiteit is het ook een echte tak van sport. Tot 1920 was touwtrekken zelfs een Olympische Sport.
 

Rolstoelsport ... daar kun je in Apeldoorn geen nee meer tegen zeggen!
Vierde van een reeks artikelen in de Apeldoornse Regiokrant
Anders dan tien jaar geleden, ziet de wereld er in 2009 voor rolstoelsporten prima uit. Er is geld, kennis, trainers, accommodaties, ... Eigenlijk zou je kunnen stellen dat er nu vooral behoefte is aan mensen die de sportieve uitdaging aan willen gaan en een keer komen kijken en meedoen aan rolstoelsport. Onderstaand een paar rolstoelroutes naar een sportief leven in Apeldoorn.
 
Fitnesscentrum = Servicecenter
Derde van een reeks artikelen in de Apeldoornse Regiokrant
Waar is de tijd gebleven dat je zintuigen in het fitnesscentrum op de proef werden gesteld door kletterende gewichten, zwetende lijven en harde muziek? En dat je tevreden was over drie pondjes minder en een redelijke conditie? Die tijd is echt voorbij, de fitnessbezoeker van tegenwoordig organiseert samen met zijn lifestylecoach een groot deel van zijn leven. Het fitnesscentrum is servicecenter geworden.
 
Sporten met een beperking? Sporten met een extra!
Tweede van een reeks artikelen in de Apeldoornse Regiokrant
Apeldoorn heeft heel veel mogelijkheden voor mensen die willen sporten en denken dat ze bij een reguliere sportvereniging niet terecht kunnen.
 
Help ik kan niet kiezen! - Sportkeuze in Apeldoorn
Eerste van een reeks artikelen in de Apeldoornse Regiokrant
Ik was met mijn zoon van 13 op zoek naar een andere sport. Door een hardnekkige hardloopblessure kon hij niet meer aan atletiek doen, en hij kon zijn energie niet kwijt. De nieuwe sport moest dus iets zijn waar hij lekker moe van zou worden, zonder te hoeven lopen of springen. Zwemmen viel af, want dat vond hij te nat. Wat nu?
 
Pro Loop, december 2008 - Nieuwsbericht over Fitklik in vakblad voor hardlooptrainers
Tekst: Pro Loop
Sinds september is www.fitklik.nl live. De keurig verzorgde site brengt vraag en aanbod op beweeggebied bij elkaar.
 
15 november 2008 - Fitklik bij opening Omnisport Apeldoorn
De naam zegt het al: het Omnisportcentrum omvat veel mogelijkheden en kansen voor een groot scala aan sporten. Wij als netwerk in sport, gezondheid en bewegen, voelen ons hier zeker bij betrokken en waren daarom vertegenwoordigd bij de feestelijke opening.
 
Dag van de Ouderen, 4 oktober 2008 - Fitklik in het theater
Het theater Orpheus te Apeldoorn was het toneel voor de eerste grootste promotie van Fitklik. Ter gelegenheid van de Dag van de Ouderen was het theater opengesteld voor tal van belangenverenigingen en activiteitenaanbieders, om in contact te komen met ouderen. Fitklik had een prima verzorgde stand met een grote rolbanner en spandoek. Het kan haast niet missen of iedere bezoeker kent nu de naam Fitklik.
›› Lees meer...
 
Apeldoorns Sportmagazine, oktober 2008 - Fitklik, digitale weg naar een sportief en gezond leven
Tekst: Hetty Witteveen
Velen van ons kennen wel het gevoel van twijfel bij een eerste stap richting een sportieve uitdaging. De wil is er wel maar dan .... Waar zit die sportvereniging? Zijn er nog meer die een steuntje in de rug willen? Waar haal ik goede schoenen? Wat is een verantwoord programma als herintredend sporter? En ga zo maar door. Heel veel vragen en doorgaans te weinig antwoorden. Dat probleem is nu opgelost door Fitklik, gewoon achter de computer en de dilemma's verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je hoeft alleen voor het sporten de deur nog maar uit.
›› Lees meer...
 
Persbericht 15 september 2008 - Fitklik, de nieuwe manier van zoeken op internet
Vrijwel iedere organisatie in de markt van sport, gezondheid en bewegen in Nederland is gemakkelijk te vinden met behulp van de telefoongids, een zoekmachine op internet of een bedrijvengids. Er is echter een probleem met die zoekmethode. De consument vindt alleen die ene organisatie die exact biedt wat hij nodig heeft, als hij daar al mee bekend is. Daarom heeft Fitklik een unieke manier van zoeken op internet ontwikkeld.

 
Header image