Afvallen in Naaldwijk / Maassluis / Vlaardingen

Afvallen
Overgewicht is een probleem dat steeds vaker voorkomt in de Nederlandse samenleving. Daarom zijn er tegenwoordig vele methoden om af te vallen. Gezond en verantwoord afvallen kan het beste met een gezond dieet en voldoende beweging. Belangrijk hierbij is het inzicht in de energiebalans.

De energiebalans is de verhouding tussen de hoeveelheid energie die verbruikt wordt en de hoeveelheid energie die genuttigd wordt in de vorm van voeding en drank. Wanneer iemand structureel meer energie tot zich neemt dan verbruikt valt die persoon niet af maar komt hij of zij aan. Zo kan een klein overschot op de balans al snel leiden tot enkele kilo’s op jaarbasis. Wanneer er echter over langere tijd meer energie verbruikt wordt dan dat er in de voeding zit zal er gewichtsverlies optreden.

Voor begeleiding bij afvallen kan men terecht bij een diëtist. De diëtist kan een dieet voorschrijven met gezonde koolhydraten, vetten, eiwitten, mineralen en vitaminen. Door minder energie te nuttigen dan te verbruiken treedt er gewichtsverlies op zonder schade aan de gezondheid. Blijvende gewichtsverlaging kan vaak niet zonder een verandering van de levensstijl. Een sporttrainer of lifestylecoach kan een bijdrage leveren aan die vaak moeilijke verandering.

Er zijn ook ingrijpende methoden om af te vallen zoals een maagverkleining of liposuctie. Echter voor een maagverkleining komt men pas in aanmerking met een BMI van 40 of hoger.
 

Plaatsen in regio

Afvallen in De lier, Hoek van holland, Honselersdijk, Maasdijk, Maasland, Maassluis, Monster, Naaldwijk, Poeldijk, Ter heijde, Vlaardingen, `s-gravenzande,
 
Header image