American Football in Leidschendam / Voorburg / Rijswijk

American Football
Wat een mooie sport waar om iedere centimeter van het veld wordt gestreden door twee teams van spelers die ieder met helm en schouderpartij zijn uitgerust. Op een veld van 110 meter lang en 49 meter breed wordt het spel met een ovalen bal gespeeld. Punten worden gescoord met een touchdown (6 punten: de bal wordt over de achterlijn van de tegenstander gebracht), een fieldgoal (3 punten: de bal wordt vanaf het veld tussen de palen en boven de lat geschoten) of een safety (2 punten: als de speler van de verdedigende partij getackeld wordt in zijn eigen zone achter de achterlijn).

Het is een echt spelletje op z’n Amerikaans; 100% van het spel wordt tijdens de wedstrijd vanaf de zijlijn bepaald. De spelers zijn de uitvoerders van de systemen die op de training zijn uitgedacht. In het veld is geen ruimte voor creativiteit of overleg.

In de Verenigde Staten is het de best bezochte sport. De grote landelijke finale, de Super Bowl, wordt jaarlijks begin februari gespeeld en hier kijkt éénderde van de bevolking van de VS naar. In Nederland is de sport niet zo groot, en wordt door zo’n 25 verenigingen gespeeld.
 

Gerelateerd

Plaatsen in regio

American football in Leidschendam, Rijswijk zh, Voorburg,
 
Header image