Atletiek in Zaandam / Wormerveer

Atletiek
Vanaf de leeftijd van ongeveer 7 jaar kun je lid worden van een atletiekvereniging. Je bent dan pupil en je traint meestal tweemaal per week. Je kunt meteen al aan wedstrijden meedoen. Als junior (in de leeftijd van 12-18 jaar) ga je steeds meer onderdelen van de atletieksport beoefenen waarbij het polsstokhoogspringen wel het meest spectaculaire is. Als senior word je meerkamper of je kiest voor een onderdeel dat je het beste ligt.

De atletieksport heeft heel veel onderdelen: van kogelstoten tot speerwerpen, ver- en hoogspringen, van sprint tot marathon en een paar echt moeilijke onderdelen zoals hordenlopen en polsstokhoogspringen. Uiteraard kun je de atletieksport op allerlei niveaus beoefenen. De meeste atletiekvereniging hebben vele groepen recreatieve lopers die genieten van één of tweemaal in de week een uurtje rustig hardlopen.
 

Plaatsen in regio

Atletiek in Assendelft, Jisp, Koog aan de zaan, Krommenie, Markenbinnen, Oostknollendam, Oostzaan, Westknollendam, Westzaan, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk,
 
Header image