Autosport in Goeree Overflakkee / Tholen / Schouwen Duiveland

Autosport
Autosport is de verzamelnaam voor wedstrijden met gemotoriseerde voertuigen met vier (of meer) wielen.
Formuleraces worden gehouden op aparte circuits met speciale auto’s die voor deze wedstrijden speciaal worden gebouwd (zoals Formule 1). Sportwagens zijn ook speciaal gebouwd voor hun soort wedstrijden en hebben een gesloten kap op de auto (24 uur van Le Mans). Touringwagens komen ook op de gewone weg voor en mogen maar een beetje aangepast worden voor het racen (Dutch Touring Car Championship). Op de openbare weg wordt natuurlijk niet geraced maar bijvoorbeeld wel Rittensport gedaan waarbij de deelnemers in normale auto’s een bepaalde route moet rijden en onderweg puzzels moeten oplossen.

Er is natuurlijk ook autosport met races voor zonnewagens. De bekendste race is wel de tweejaarlijkse World Solar Challenge die in Australië wordt gehouden.
 

Kijk ook eens bij

Plaatsen in regio

Autosport in Achthuizen, Brouwershaven, Bruinisse, Burgh haamstede, Den bommel, Dirksland, Dreischor, Ellemeet, Goedereede, Herkingen, Kerkwerve, Melissant, Middelharnis, Nieuwe tonge, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Ooltgensplaat, Oosterland, Oud vossemeer, Ouddorp zh, Oude-tonge, Ouwerkerk, Poortvliet, Renesse, Scharendijke, Scherpenisse, Serooskerke(schouwen), Sint annaland, Sint maartensdijk, Sirjansland, Sommelsdijk, Stad ah haringvliet, Stavenisse, Stellendam, Tholen, Zierikzee, Zonnemaire,
 
Header image