Biljarten in Rotterdam Centrum / Schiedam

Biljarten
Biljarten is een spel dat wordt gespeeld op een tafel met een opstaande rand. Op het laken, de bekleding van de tafel, worden biljartballen gelegd. De speelbal wordt met een keu (een lange stok) gestoten en kan de andere ballen raken. Per spelsoort zijn andere regels en een ander soort biljarttafel in gebruik.

Bij carambolebiljart wordt gespeeld met drie ballen. De speelbal moet de twee andere ballen raken. Enkele vormen van carambolebiljart zijn: libre, bandstoten en driebanden.

Bij snooker wordt met 22 ballen gespeeld die met de witte speelbal in één van de zes pockets gespeeld moeten worden. De ballen moeten in een bepaalde volgorde in de pockets gespeeld worden hetgeen veel techniek vraagt en spelinzicht.

Poolbiljart lijkt erg op snooker maar wordt op een wat kleinere tafel gespeeld met 16 ballen. Enkele spelvarianten zijn 8-ball, 9-ball en straight pool.

Golfbiljart is de minst bekende spelvorm waarbij twee teams ieder hun vijf ballen in het doel proberen te stoten. Het doel wordt geflankeerd door twee rubberen stoppen of tappen waarop de ballen snel afketsen. Ook in het midden op het biljart staan acht van deze tappen.
 

Gerelateerd

Plaatsen in regio

Biljarten in Rotterdam, Schiedam,
 
Header image