Boksen in Naaldwijk / Maassluis / Vlaardingen

Boksen
Boksen is een vechtsport waarbij alleen met de bokshandschoenen stoten op de tegenstander geplaatst mogen worden. Boksen is een jurysport, dus de jury kent punten toe voor iedere juiste stoot of combinatie van stoten. De bokser met de meeste punten óf degene die de tegenstander knock-out (KO) slaat, is de winnaar.

Boksers van ongeveer gelijk gewicht komen tegen elkaar uit in elf gewichtsklassen (in het amateurboksen). Bij de dames en het profboksen zijn ieder 14 gewichtsklassen. Wedstrijden worden gehouden over meerdere ronden van enkele minuten. Het dragen van bokshandschoenen, en een bitje om de tanden te beschermen, is verplicht. Amateurboksers dragen een bokshelm. Met bandages worden de polsen en handen beschermd.

Boksen is zeker niet een sport voor vechtersbazen. Discipline en respect voor de tegenstander wordt iedere bokser bijgebracht. Maar nog belangrijker, de meeste mensen die aan boksen doen zijn nooit van plan om de ring in te stappen maar genieten van de gevarieerde trainingen die je kunt doen om te werken aan je conditie en zelfvertrouwen.
 

Plaatsen in regio

Boksen in De lier, Hoek van holland, Honselersdijk, Maasdijk, Maasland, Maassluis, Monster, Naaldwijk, Poeldijk, Ter heijde, Vlaardingen, `s-gravenzande,
 
Header image