Bridge in Rotterdam Noord / Kralingen / Alexanderpolder

Bridge
Bridge is een boeiend kaartspel dat twee tegen twee spelers wordt gespeeld met alle 52 kaarten. Het doel van het spel is meer slagen te halen dan de tegenpartij. Om erachter te komen of je samen met je partner voldoende goede kaarten hebt om te winnen start iedere partij na het delen van de kaarten met het bieden. Tijdens het bieden brengt iedere speler achter elkaar een steeds hoger bod uit om aan te geven hoe zijn hand is (hoe goed de kaarten zijn die hij heeft). Een speler kan ook een bieding overslaan door te passen. De bieding 4 schoppen betekent dat de speler verwacht tien slagen (de helft plus vier) te kunnen halen met troefkaart schoppen.

Na het bieden wordt het spel gespeeld. Nu is het de bedoeling dat de bieding, het contract gehaald gaat worden. De leider in het spel speelt een ronde met zijn eigen kaarten én met de kaarten van zijn medespeler die zijn kaarten bloot op tafel legt. Er worden punten gegeven voor het contract en voor eventueel behaalde extra slagen (overslagen) maar als de leider het contract niet haalt gaat hij down en krijgt de tegenpartij de punten.

Bridge leren kan bij vrijwel iedere bridgeclub. In tien tot vijftien lessen van zo’n 2,5 uur worden de basisbeginselen bijgebracht. Vooral het bieden krijgt dan veel aandacht. Daarna is het een kwestie van veel oefenen.
 

Kijk ook eens bij

Plaatsen in regio

Bridge in
 
Header image