Discuswerpen in De Eilanden

Discuswerpen
Discuswerpen is een werpnummer van de atletiek. De discuswerper is wijd bekend als het symbool van de oude Griekse Spelen die zo'n 700 jaar voor Christus werden gehouden.

De mannen werpen met een discus van 2 kg en een doorsnede van 22 cm. Vrouwen werpen met een discus van 1 kg en een doorsnede van 18,1 cm. De discusring van waaruit geworpen dient te worden heeft een diameter van 2,50 meter en heeft opstaande randen.

Het is een hele kunst om de ovalen schijf op de juiste manier en op precies het juiste moment na anderhalve draai in de discusring weg te werpen. Noodzakelijke eigenschappen voor discuswerpen zijn kracht, techniek en een heel goede controle over het lichaam. Wereldrecord voor mannen en vrouwen ligt rond de 75 meter.
 

Gerelateerd

Plaatsen in regio

Discuswerpen in Ballum, Buren fr, De cocksdorp, De koog, Den burg, Den hoorn texel, Hollum, Nes ameland, Oosterend nh, Oudeschild, Schiermonnikoog, Terschelling baaid., Terschelling formerum, Terschelling hoorn, Terschelling kinnum, Terschelling lies, Terschelling midsland, Terschelling o.end, Terschelling west, Vlieland,
 
Header image