Drakenbootvaren in Schagen / Den Helder

Drakenbootvaren
Een drakenboot is geen kano of roeiboot maar een officieel boottype van 11-14 meter lang en geschikt voor maximaal twintig peddelaars. Een trommelaar geeft het tempo aan en achter op de boot staat ook nog een stuurman. Het drakenbootvaren komt oorspronkelijk uit China. Het lijkt misschien een eenvoudige sport maar om twintig mensen precies dezelfde beweging in hetzelfde ritme te laten uitvoeren, vraagt oefening. Denk maar aan de juiste peddelinsteek, het varen op het ritme van de trom, de showslag, de boot voortbewegen zonder het water te raken en dat ook nog tegelijk met heel veel lol. Trainingen duren al gauw een uur dus het is meer dan een pleziertocht.

Er worden steeds vaker wedstrijden drakenboot varen gehouden. Dan is het verplicht om de drakenboot te versieren met een drakenkop, een staart en schubben op de romp.
 

Kijk ook eens bij

Plaatsen in regio

Drakenbootvaren in Anna paulowna, Barsingerhorn, Breezand, Burgerbrug, Callantsoog, Den helder, Den oever, Dirkshorn, Haringhuizen, Hippolytushoef, Kolhorn, Kreileroord, Middenmeer, Oudesluis, Petten, Schagen, Schagerbrug, Sint maarten, Sint maartensbrug, Sint maartensvlotbrug, Slootdorp, Tuitjenhorn, Warmenhuizen, Westerland, Wieringerwaard, Wieringerwerf, `t zand nh,
 
Header image