Fietsen in Spijkenisse / Hellevoetsluis

Fietsen
Een activiteit die je in Nederland meestal als kind al bijgebracht krijgt. Hoewel er natuurlijk ook in Nederland vele professionele fietsers zijn (wielrenners, mountainbikers e.d.), is het hier ook vooral een belangrijke manier van transport. Er zijn nogal wat landen in de wereld waar het fietsen alleen als sport wordt gezien en niet of nauwelijks als vervoersmiddel.

De fiets is in de eerste helft van de 19e eeuw ontstaan en had toen nog geen ketting en trappers. Het was een loopfiets. In 1865 verscheen de eerste fiets die al een beetje op de hedendaagse lijkt. Wel trappers, maar direct op de vooras, en dus niet aangedreven met een ketting. Sindsdien heeft de fiets weliswaar veel ontwikkelingen doorgemaakt, zoals luchtgevulde banden, versnellingen en verlichting, maar is het principe nog steeds hetzelfde gebleven.

Fietsen wordt, met name in steden, vooral door de overheid sterk aangeraden, omdat het natuurlijk files voorkomt en bovenal een erg groene manier van transport is. En ook voor de berijder erg gezond.
 

Plaatsen in regio

Fietsen in Abbenbroek, Brielle, Geervliet, Heenvliet, Hekelingen, Hellevoetsluis, Oostvoorne, Oudenhoorn, Rockanje, Simonshaven, Spijkenisse, Tinte, Vierpolders, Zuidland, Zwartewaal,
 
Header image