Fitness in De Eilanden

Fitness
Fitness is de verzamelnaam voor alle activiteiten / oefeningen die bedoeld zijn om de conditie te verbeteren, vet te verbranden of de spiermassa versterken en die in het fitnesscentrum beoefend worden. Dit gebeurt dan vaak met hulpmiddelen: apparaten als een hometrainer, crosstrainer, roeimachine, of dumbbells en dumbbars.

Maar, fitness kan ook thuis beoefend worden met opdrukken, sit ups en touwtjespringen. Tegenwoordig hebben steeds meer mensen in hun huis een kamer als fitnessruimte ingericht.

Het voordeel van fitness in een fitnesscentrum is dat het een binnensport is (onafhankelijk van het weer en de seizoenen) en dat het in een relatief beschermde omgeving gebeurt waar instructeurs aanwezig zijn om begeleiding te geven. Ook zijn veel apparaten voorzien van hartslagmeters en kan de intensiteit van iedere training gemakkelijk bepaald en in de gaten gehouden worden. De kans op blessures of letsel als gevolg van (ongelukken bij het) sporten worden zo dus verkleind.

Zo kan iedereen van elk niveau, van beginners tot topsporters, in het fitnesscentrum terecht.
 

Plaatsen in regio

Fitness in Ballum, Buren fr, De cocksdorp, De koog, Den burg, Den hoorn texel, Hollum, Nes ameland, Oosterend nh, Oudeschild, Schiermonnikoog, Terschelling baaid., Terschelling formerum, Terschelling hoorn, Terschelling kinnum, Terschelling lies, Terschelling midsland, Terschelling o.end, Terschelling west, Vlieland,
 
Header image