Golf in Alkmaar / Heerhugowaard

Golf
Een balletje met een club vanaf de tee in zo weinig mogelijk slagen in de hole slaan, daar gaat het om in de golfsport.

Een golfballetje (meestal wit) weegt minimaal 45,93 gram en heeft een diameter van minimaal 4,267 cm. Een golfclub is een slaghout met een voetje onderaan. Een golfer heeft vaak meer dan vijftien golfclubs of stokken bij zich om onderweg voor iedere ondergrond, afstand en windsnelheid de juiste stok te kunnen kiezen. De tee is de afslagplaats waar de golfer begint. En de hole is het gaatje waar de bal in terecht moet komen. De afstand tussen de tee en de hole is meestal 100 tot 560 meter.

Afhankelijk van de lengte en moeilijkheidsgraad wordt er per hole een norm opgesteld, de par (Professional Average Result). Dat staat voor het aantal slagen dat een ervaren speler nodig heeft om het balletje in de hole te slaan. Als je heel goed bent (of een hele goede dag hebt) dan kun je onder par slaan, dus minder slagen dan het berekende nodig hebben. En ook boven par slaan. Het beste is natuurlijk om de hole in één slag halen, dat is de bekende hole in one.

Golfbanen zijn in principe altijd van gras. Het grootste gedeelte heet de fairway, dat is vanaf de tee tot de green. De green is dan het laatste stukje, waarop het gras zeer kort gemaaid is. Ook kunnen er hindernissen op het parcours zijn, zoals bunkers (zandgaten) of water. Kom je aan de zijkant van het parcours, waar het gras hoger staat, dan kom je in de rough. Golf was jarenlang een sport voor de welgestelden, maar inmiddels is het een populaire sport voor iedereen geworden.
 

Gerelateerd

Plaatsen in regio

Golf in Aartswoud, Alkmaar, Bergen aan zee, Bergen nh, Broek op langedijk, Driehuizen, Egmond aan den hoef, Egmond aan zee, Egmond-binnen, Groet, Grootschermer, Heerhugowaard, Heiloo, Hensbroek, Hoogwoud, Koedijk, Lutjewinkel, Nieuwe niedorp, Noord-scharwoude, Obdam, Opmeer, Oterleek, Oude niedorp, Oudkarspel, Oudorp nh, Schoorl, Sint pancras, Spanbroek, Stompetoren, Waarland, Winkel, Zijdewind, Zuid-scharwoude, Zuidschermer, `t veld,
 
Header image