Hondensport in Gouda / Waddinxveen / Reeuwijk

Hondensport
Voor mens en hond kan het veel voldoening geven om samen bezig te zijn en uitdagingen aan te gaan. Takken van hondensport zijn onder andere:
Agility (behendigheid): de hond legt zo snel mogelijk een parkoers af met allerlei hindernissen zoals horden, een schutting en tunnels.
Flyball: de hond rent over 4 lage hekjes, drukt op een toestel zodat een bal tevoorschijn schiet, vangt de bal en rent met bal en al weer terug over de 4 hekjes.
Gehoorzaamheid en obedience: oefeningen zoals volgen, komen, op de plaats blijven en apporteren.
IPO: bestaat uit 3 onderdelen, namelijk speuren, gehoorzaamheid en verdedigingswerk. Bij dit laatste houdt de hond een ‘boef’ onder controle.
Jacht- en apporteersport: de hond zoekt en apporteert dood wild of dummy’s, of volgt een kunstmatig wildspoor.
Rally-O: een combinatie van agility en gehoorzaamheid.
Reddingshondensport: de hond zoekt een persoon die ergens verstopt zit in het veld, in een verlaten gebouw of waar dan ook.
Speuren: de hond volgt een menselijk spoor.

Bij deze hondensporten komt de hond geestelijk en lichamelijk aan zijn trekken doordat hij, in samenspel met de mens, mag doen waar hij goed in is. Er zijn desgewenst diploma’s te behalen en/of er worden wedstrijden georganiseerd.
 

Gerelateerd

Plaatsen in regio

Hondensport in Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Boskoop, Gouda, Gouderak, Haastrecht, Moordrecht, Reeuwijk, Schoonhoven, Stolwijk, Vlist, Waddinxveen,
 
Header image