Hordenlopen in De Eilanden

Hordenlopen
Hordenlopen is een looponderdeel met hindernissen in de atletiek. De afstanden waarover hordenlopen gedaan wordt zijn 60 meter (indoor) tot 400 meter.

Het hordenlopen is een combinatie van sprinten en springen. De lopers komen tijdens de wedstrijd op een regelmatige afstand een horde (een hekje) tegen. Bij de mannen op de 110 meter is de hoogte van de horden 106,7 cm en bij de vrouwen op de 100 meter 84 cm. Bij een wedstrijd over 400 meter worden de horden lager gezet. Ook de jeugd en de Masters (35+) springen over lagere horden.

De horden mogen tijdens de wedstrijd omver worden gelopen maar de loper zal dit proberen te vermijden omdat dit het evenwicht verstoort en onherroepelijk ten koste van de snelheid gaat.
 

Gerelateerd

Plaatsen in regio

Hordenlopen in Ballum, Buren fr, De cocksdorp, De koog, Den burg, Den hoorn texel, Hollum, Nes ameland, Oosterend nh, Oudeschild, Schiermonnikoog, Terschelling baaid., Terschelling formerum, Terschelling hoorn, Terschelling kinnum, Terschelling lies, Terschelling midsland, Terschelling o.end, Terschelling west, Vlieland,
 
Header image