Jiu Jitsu in Goeree Overflakkee / Tholen / Schouwen Duiveland

Jiu Jitsu
Jiu-Jitsu, ook genoemd jujustsu, ju jitsu of vawara, letterlijk vertaald “zachte kunst”, is de kunst van ongewapende zelfverdediging zoals dit tot ontwikkeling kwam in Japan. Jiu-Jitsu bestaat uit een combinatie van weringen en bevrijdingstechnieken gecombineerd met schoppen, slagen, stoten, werptechnieken en controletechnieken, toegepast vanuit een bepaalde bewegingsvisie tegen allerlei gewapende en ongewapende aanvallen. De filosofie van deze gevechtskunst, voortkomend uit eeuwenoude tradities, is jezelf te leren kennen door de beheersing van de geest over het lichaam te versterken.

Tijdens het beoefenen van Jiu-Jitsu worden in de technieken drie hoofdgroepen onderverdeeld, de nage waza (werptechnieken), de katame waza (greeptechnieken) en atemi waza (slag-, stoot- en traptechnieken). Bij het uitvoeren van deze technieken is het de bedoeling dat de jiujitsuka optimaal gebruik maakt van de kracht van de aanvaller om de aanvaller te overwinnen. Daardoor is Jiu-Jitsu geschikt voor iedereen!

Jiu-Jitsu is niet alleen maar goed voor de conditie of gezondheid van de beoefenaar (jiujitsuka). Veel mensen doen aan jiu-jitsu om hun zelfvertrouwen te verbeteren, zich veiliger te voelen op straat, meer zelfrespect te krijgen en hun lichaam beter te leren kennen.
 

Plaatsen in regio

Jiu jitsu in Achthuizen, Brouwershaven, Bruinisse, Burgh haamstede, Den bommel, Dirksland, Dreischor, Ellemeet, Goedereede, Herkingen, Kerkwerve, Melissant, Middelharnis, Nieuwe tonge, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Ooltgensplaat, Oosterland, Oud vossemeer, Ouddorp zh, Oude-tonge, Ouwerkerk, Poortvliet, Renesse, Scharendijke, Scherpenisse, Serooskerke(schouwen), Sint annaland, Sint maartensdijk, Sirjansland, Sommelsdijk, Stad ah haringvliet, Stavenisse, Stellendam, Tholen, Zierikzee, Zonnemaire,
 
Header image