Kickboksen in Spijkenisse / Hellevoetsluis

Kickboksen
Kickboksen is de populairste vechtsport in Nederland. Bij kickboksen mogen handen en benen gebruikt worden. De stoten van het boksen worden gecombineerd met traptechnieken uit karate en taekwondo. De kickboksers vechten in een ring en dragen bokshandschoenen en soms scheenbeschermers. De sport is uit het karate ontstaan door toe te voegen dat een wedstrijd niet op techniek gewonnen kan worden maar op het werkelijke gevecht met de tegenstander.

Er zijn diverse wedstrijdvormen van kickboksen:

Forms of Kata’s
De kickboksers voert alléén oefeningen uit die op techniek worden beoordeeld door een jury. Deze variant ligt nog het dichtst tegen karate aan.

Light-contact
De kickboksers scoren punten met technisch goed uitgevoerde technieken. Er wordt gedurende de wedstrijd steeds doorgespeeld. Als er geen knock out plaatsvindt, wint de kickbokser met de meeste punten.

Semi-contact
Hier gaat het iets steviger aan toe en punten worden gescoord met trappen naar het hoofd en lichaam, gesprongen trappen leveren meer punten op. Na het scoren van ieder punt wordt de wedstrijd steeds stilgelegd en hervat.

Full-contact
Identiek aan de wedstrijdopbouw van light-contact maar het gaat er harder aan toe en knock-outs komen dan ook vaker voor.
 

Kijk ook eens bij

Plaatsen in regio

Kickboksen in Abbenbroek, Brielle, Geervliet, Heenvliet, Hekelingen, Hellevoetsluis, Oostvoorne, Oudenhoorn, Rockanje, Simonshaven, Spijkenisse, Tinte, Vierpolders, Zuidland, Zwartewaal,
 
Header image