Medische fitness in De Eilanden

Medische fitness
Deze vorm van fitness werkt op therapeutische basis. Medische fitness, en de inhoudelijke invulling ervan, doe je dan ook doorgaans met een fysiotherapeut. Dat wil zeggen, je bent niet noodzakelijkerwijs samen aan het fitnessen, maar je doet bepaalde oefeningen in opdracht van je therapeut. Die oefeningen en bewegingen worden uitgekozen aan de hand van de belastbaarheid van elk deel van je lichaam. Bijvoorbeeld, als je wilt revalideren na een hernia, krijg je oefeningen om dat specifieke gedeelte van je rug weer sterk en gezond te krijgen.

In principe kan iedereen aan medische fitness doen, maar het is vooral bedoeld voor mensen die een bepaald letsel hebben opgelopen. Er wordt ook in groepjes getraind maar je krijgt wel één op één instructie voor de oefeningen die voor jouw herstel bedoeld zijn. In steeds meer fysiotherapiepraktijken is een zaaltje als fitnessruimte ingericht. En steeds meer fitnesscentra hebben een fysiotherapeut in dienst of werken ermee samen.

Medische fitness is een uitkomst om in een gecontroleerde omgeving te sporten, waar je met goede apparatuur je lichaam specifiek kunt belasten om intensief aan je herstel te werken.
 

Plaatsen in regio

Medische fitness in Ballum, Buren fr, De cocksdorp, De koog, Den burg, Den hoorn texel, Hollum, Nes ameland, Oosterend nh, Oudeschild, Schiermonnikoog, Terschelling baaid., Terschelling formerum, Terschelling hoorn, Terschelling kinnum, Terschelling lies, Terschelling midsland, Terschelling o.end, Terschelling west, Vlieland,
 
Header image