Motorboot varen in Almere

Motorboot varen
Varen met een motorboot geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Precies dat waar mensen naar op zoek zijn in hun vakantie en vrije tijd. De drempel is laag: als de boot korter is dan 15 meter en niet harder kan dan 20 km/u, is in Nederland niet eens een vaarbewijs nodig om een motorboot te huren. Wel moet elke watersporter de vaarregels kennen.

Maar het geeft een vertrouwd gevoel om toch eerst te leren omgaan met de eigen boot of gehuurde boot. Benodigde vaardigheden zijn bijvoorbeeld manoeuvreren in de haven of bij sluizen, wegvaren en aanleggen, navigeren, en varen op stromend water en bij harde wind. Kennis van veiligheid op het water, van de boot en van motortechniek maken het varen nog plezieriger en veiliger.

Een instructeur van een vaarschool of bootverhuurder kan aan boord komen om de bovengenoemde punten onder de knie te leren krijgen of om onbekend vaarwater leren kennen.
Daarnaast is het leuk om alleen of met een groepje onder begeleiding te gaan varen in een bijzondere boot, zoals een luxe jacht, speedboot, powerboat of RIB (Rigid Inflatable Boat of ‘Zodiac’) of om een vaarclinic te volgen.
 

Plaatsen in regio

Motorboot varen in Almere,
 
Header image