Mountainbiken in Woerden / Bodegraven / Breukelen

Mountainbiken
De mountainbike, ook wel MTB, is een fiets speciaal gebouwd voor onverhard terrein. Praktisanten van deze sport zoeken dan ook de modderige bospaadjes en slingerende heideweggetjes op. MTB’s onderscheiden zich van andere fietsen door de bredere banden, versnellingen (tegenwoordig vaak 27) en vaak voorvering en soms ook achtervering.

De sport is onder te verdelen in onder andere de discplines: - XC (cross country): het doorkruisen van het bos, in deze richting worden zowel nationaal als internationaal veel wedstrijden en toertochten georganiseerd.
- Freeride: hierbij gaat het er vooral om de uitdagende singletracks te vinden, bij voorkeur niet omhoog. Het wedstrijdelement is hierbij wat meer op de achtergrond.
- Downhill: het zo snel mogelijk een (meestal) tevoren afgebakend parcours afleggen.

In 1996 was mountainbiken voor het eerst een officieel Olympische discipline.

Hoewel mountainbiken vooral bij onze zuiderburen populair is, kent ook Nederland rond de 95 bewegwijzerde MTB-routes. Deze zijn aangegeven door middel van het internationale mountainbikesymbool: twee rondjes en een driehoekje, waarbij het driehoekje in de goede richting wijst.
 

Plaatsen in regio

Mountainbiken in Bodegraven, Breukelen ut, Breukeleveen, Driebruggen, Hekendorp, Kamerik, Kockengen, Linschoten, Loenen aan de vecht, Loenersloot, Maarssen, Nieuwer ter aa, Nieuwerbrug, Nieuwersluis, Oud zuilen, Papekop, Tienhoven ut, Vreeland, Waarder, Westbroek, Woerden, Woerdense verlaat, Woubrugge, Zegveld, Zwammerdam,
 
Header image