Oefentherapie Cesar en Mensendieck in Spijkenisse / Hellevoetsluis

Oefentherapie Cesar en Mensendieck
Deze therapie is vernoemd naar Maria Cesar en Bess Mensendieck. Hun behandelmethode is erop gericht om op een juiste manier te bewegen en adem te halen. Het idee erachter is dat klachten ontstaan doordat mensen dagelijkse handelingen op een verkeerde manier hebben aangeleerd en ze dus (onbewust) steeds verkeerd uitvoeren. Dit kan onder andere resulteren in klachten aan het bewegingsapparaat of ademhaling, incontinentie, nek/schouderklachten of RSI. Oefentherapie Cesar en Mensendieck is erop gericht om verkeerde houdingen en bewegingen bij te stellen. Door oefeningen wordt het bewegingspatroon verbeterd en de houding (bij zitten of staan bijvoorbeeld) gecorrigeerd met als doel de klachten te laten verminderen en idealiter te laten verdwijnen.

De behandeling zelf bestaat uit alleen maar het doen van oefeningen. Dit kunnen dagelijkse handelingen / bewegingen zijn, maar ook oefeningen die minder gebruikelijk zijn. Alles tot doel om handelingen / bewegingen weer op een gezonde manier uit te voeren en een goede lichaamshouding te creëren zodat het lichaam weer goed kan functioneren. Oefentherapie Cesar en Mensendieck is een paramedische behandelmethode, wat betekent dat de therapie op verwijzing van een arts kan worden gegeven.
 

Plaatsen in regio

Oefentherapie cesar en mensendieck in Abbenbroek, Brielle, Geervliet, Heenvliet, Hekelingen, Hellevoetsluis, Oostvoorne, Oudenhoorn, Rockanje, Simonshaven, Spijkenisse, Tinte, Vierpolders, Zuidland, Zwartewaal,
 
Header image