Padel in Rotterdam Zuid / Albrandswaard / Barendrecht

Padel
Padel is een 'kleine' variant van tennis. Klein, omdat er op een iets kleiner veld van 10 bij 20 meter wordt gespeeld. De meeste regels en de puntentelling zijn identiek. Belangrijk verschil met tennis is dat er met kleinere rackets wordt gespeeld, waarbij het slaggedeelte uit grafiet in plaats van snaren bestaat. Er zitten gemiddeld 60 gaatjes in het racket om de luchtweerstand van zo'n racket te beperken. Ook worden de muren om het veld betrokken bij het spel. Padel kan dus ook niet op een aangepast tennisveld worden gespeeld: de muren zijn een belangrijk onderdeel van het spel. Een speler mag de bal bijvoorbeeld via de muur in het veld van zijn tegenstander slaan.

Padel wordt eigenlijk altijd in dubbels gespeeld en de spelers zijn verplicht de bal (een gewone tennisbal) onderhands te raken. Padel ontstond in Zuid-Amerika. en is door het Spaanse koningshuis naar Europa gebracht. De sport dient niet verward te worden met paddle tennis of paddle ball.
 

Gerelateerd

Plaatsen in regio

Padel in Barendrecht, Botlek rotterdam, Europoort rotterdam, Hoogvliet rotterdam, Pernis rotterdam, Poortugaal, Rhoon, Rozenburg zh,
 
Header image