Paintball in Capelle aan den IJssel / Nieuwerkerk ad IJssel / Lekkerkerk

Paintball
Paintball is een sport voor feestelijke gelegenheden met groepen. Een heerlijke manier om én je jachtinstinct te kunnen gebruiken én veel plezier en spanning te beleven aan allerlei ‘gevechtssituaties’. Het spel is bedacht in Amerika in de jaren ’80.

Paintball wordt veelal gespeeld met twee teams. Het doel van het spel is om de tegenstander uit te schakelen, de vlag te veroveren of de leider te beschermen. Er is ook een variant van paintballen waarbij iedereen individueel tegen elkaar speelt.

Er wordt bij paintball geschoten met wapens op luchtdruk. Niet van het zwaarste soort maar toch mogen alleen mensen boven de 18 jaar ermee schieten. De paintballen zijn geen verfbommetjes maar bolletjes gevuld met gelatine. De gelatine is er in vele kleuren zodat je kleren tijdens en na het spel verraden door wie je bent geraakt. Er is tegenwoordig keuze uit indoor paintball en outdoor paintball.

In Duitsland is Paintball verboden. Niet vanwege de pijnlijke plekken die je kunt overhouden aan een treffer van een paintball maar vanwege de simulatie van het verwonden van mensen met een geweer.
 

Kijk ook eens bij

Plaatsen in regio

Paintball in Capelle a/d ijssel, Krimpen a/d ijssel, Krimpen aan de lek, Lekkerkerk, Nieuwerkerk ad ijssel, Ouderkerk a/d ijssel, Zevenhuizen zh,
 
Header image