Pilates in Rotterdam Centrum / Schiedam

Pilates
Pilates is een door Joseph Pilates ontwikkelde trainingsmethode voor lichaam en geest. In de eerste wereldoorlog werd deze methode toegepast voor de revalidatie van oorlogsveteranen. Joseph Pilates was ervan overtuigd dat een mens mentaal en fysiek sterker wordt met sterke spieren die zorgen voor een correcte balans en het ondersteunen van de ruggengraat. Klassieke Pilates, in de oorspronkelijke vorm, is dan ook een set van 34 relatief zware oefeningen.

Pilates legt de nadruk op ademhaling, concentratie, controle, balans en souplesse in vloeiende bewegingen. Buik, onderrug, bekken en bilspieren zijn de kernspiergroepen.

Pilates is voor iedereen geschikt. Mensen met een blessure of lichamelijke beperking kunnen zelfs baat hebben bij Pilates. De pilatesoefeningen zijn primair gericht op het verlengen en versterken van de spieren. De belangrijkste effecten die met Pilates worden beoogd zijn: bewustwording van het lichaam, betere lichaamshouding, sterke en soepele spieren en wervelkolom, soepele gewrichten, bekkenstabiliteit en ontspanning.
 

Kijk ook eens bij

Gerelateerd

Plaatsen in regio

Pilates in Rotterdam, Schiedam,
 
Header image