Schaken in Goeree Overflakkee / Tholen / Schouwen Duiveland

Schaken
Schaken is een bordspel voor twee personen. Op een schaakbord met 64 velden die afwisselend licht en donker zijn, staan tweemaal 16 schaakstukken (een witte en een zwarte set) die over het bord verplaatst kunnen worden. Er zijn zes soorten stukken (koning, dame, toren, loper, paard en pion) die ieder een eigen ‘loop’ over het schaakbord hebben.

De speler met de witte schaakstukken mag het spel beginnen. Stukken van de tegenstander kunnen geslagen worden door een stuk op de positie van de tegenstander te plaatsen. Het schaakstuk van de tegenstander wordt dan van het bord verwijderd. Slaan is bij schaken echter niet verplicht. Het doel van het spel is om de tegenstander ‘schaakmat’ of ‘mat’ te zetten. Dit gebeurt door het schaakstuk ‘Koning’ van de tegenstander in een positie te brengen waarin deze het geslagen worden niet meer kan voorkomen.

Schaken is een zeer strategisch spel waarin een goede speler probeert enkele zetten vooruit te denken om zijn tegenstander in de val te lokken. Doordat schaakstukken een verschillende ‘loop’ hebben en sommige in één zet het hele bord over kunnen, zijn de mogelijkheden steeds legio en is vooruitdenken erg moeilijk.
 

Plaatsen in regio

Schaken in Achthuizen, Brouwershaven, Bruinisse, Burgh haamstede, Den bommel, Dirksland, Dreischor, Ellemeet, Goedereede, Herkingen, Kerkwerve, Melissant, Middelharnis, Nieuwe tonge, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Ooltgensplaat, Oosterland, Oud vossemeer, Ouddorp zh, Oude-tonge, Ouwerkerk, Poortvliet, Renesse, Scharendijke, Scherpenisse, Serooskerke(schouwen), Sint annaland, Sint maartensdijk, Sirjansland, Sommelsdijk, Stad ah haringvliet, Stavenisse, Stellendam, Tholen, Zierikzee, Zonnemaire,
 
Header image