Schietsport in Goeree Overflakkee / Tholen / Schouwen Duiveland

Schietsport
De term ‘schietsport’ is de verzamelnaam voor alle vormen van schieten met geweer of pistool.

Een luchtdrukgeweer schiet kogels af door de ontlading van gas onder druk, zoals de luchtbuks die op de kermis wordt gebruikt. Let op: doordat ronde kogeltjes worden gebruikt is de precisie niet groot.

Geweerschieten wordt gedaan met een vuurwapen met een lange loop om op grote afstand nauwkeurig te kunnen schieten. Bij pistoolschieten wordt gebruik gemaakt van een pistool dat een korte loop heeft en dus geschikt is voor alleen korte afstanden.

Kleiduivenschieten is een Olympische sport. Een kleiduif is een ronde ovalen schijf van meestal geperste klei die door een machine wordt weggeschoten met een snelheid van 120 km per uur. De schutter schiet vervolgens met een jachtgeweer met hagelpatroon (met 300 hagelkorrels) op de schijf. Als de schijf wordt geraakt heeft de schutter een punt gescoord. Er zijn twee disciplines binnen het kleiduifschieten: Skeet (de kleiduiven komen uit de machine die de schutter kiest) en Trap (de kleiduiven worden uit 15 verschillende werpmachines geschoten).

Schieten met historische wapens wordt gedaan met geweren, pistolen, revolvers en zelfs kanonnen uit vorige eeuwen.

Zomerbiatlon is een gecombineerde wedstrijd van 6 km hardlopen en twee schietmomenten (liggend en staand) schieten.
 

Plaatsen in regio

Schietsport in Achthuizen, Brouwershaven, Bruinisse, Burgh haamstede, Den bommel, Dirksland, Dreischor, Ellemeet, Goedereede, Herkingen, Kerkwerve, Melissant, Middelharnis, Nieuwe tonge, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Ooltgensplaat, Oosterland, Oud vossemeer, Ouddorp zh, Oude-tonge, Ouwerkerk, Poortvliet, Renesse, Scharendijke, Scherpenisse, Serooskerke(schouwen), Sint annaland, Sint maartensdijk, Sirjansland, Sommelsdijk, Stad ah haringvliet, Stavenisse, Stellendam, Tholen, Zierikzee, Zonnemaire,
 
Header image