Showdown in Dordrecht / Papendrecht / Sliedrecht

Showdown
Showdown is een van de weinige sporten die visueel gehandicapten individueel kunnen beoefenen, zonder begeleiding. Showdown is een sport die is ontstaan in Canada en helemaal gericht is op visueel gehandicapten. Aan deze sport kunnen ook slechtzienden en mensen met een goed gezichtsvermogen deelnemen; alle spelers dragen een geblindeerde skibril, zodat iedereen dezelfde uitgangspositie heeft en er een eerlijke wedstrijd gespeeld kan worden.

Showdown wordt beoefend in een bak (een tafel van 3.66 x 1.15 meter) met recht opstaande randen van 14 cm. Aan de twee korte kanten van de tafel zit een gat waarin de rinkelende bal moet worden geslagen om te scoren. Showdown wordt geheel op gehoor en gevoel gespeeld. In de speelruimte moet het dan ook volledig stil zijn, niemand mag tijdens de partij de speelruimte in of uit.

Een speler slaat met een kunststof of houten bat. Als er een doelpunt gemaakt wordt, wordt dit beloond met 2 punten. Als de bal uit de tafel vliegt of als er andere fouten worden gemaakt, krijgt de speler een punt tegen. Degene die als eerste 11 punten heeft, is de winnaar van een set. Showdown wordt 1 tegen 1 gespeeld en hierop zijn wel varianten mogelijk.

Showdown is een snelle en flitsende sport. Om showdown te spelen zijn de volgende attributen nodig: - Showdowntafel - Batjes - Bal - Handbescherming
 

Plaatsen in regio

Showdown in Dordrecht, Giessenburg, Hardinxveld giessend., Papendrecht, Sliedrecht, Wijngaarden zh,
 
Header image