Squash in Spijkenisse / Hellevoetsluis

Squash
Squash is een racketsport die in een afgesloten ruimte wordt gespeeld, meestal met twee spelers. De twee spelers staan in hetzelfde speelveld en bij het spelen mag de bal via de zijmuren en de achtermuur (vaak een glazen wand) naar de voorwand gespeeld worden. Het racket lijkt op een klein tennisracket. De bal is een slecht stuiterende rubberen bal, net iets groter dan een tafeltennisballetje. Een squashbaan het een vloeroppervlakte van 6,40 bij 9,75 meter.

Een beurt begint met een service van één van de spelers die mag kiezen vanuit welk vak hij zijn service wil slaan. Na ieder gewonnen punt door de serveerder moet van servicevak gewisseld worden. De service moet de voorwand raken tussen de twee bovenste rode lijnen en mag de grond alleen in het vak van de tegenstander raken. Een game bij squash gaat tot 11 punten waarbij elke gewonnen rally een punt oplevert. De meeste partijen in het squash gaan over best of three of best of five games.
 

Plaatsen in regio

Squash in Abbenbroek, Brielle, Geervliet, Heenvliet, Hekelingen, Hellevoetsluis, Oostvoorne, Oudenhoorn, Rockanje, Simonshaven, Spijkenisse, Tinte, Vierpolders, Zuidland, Zwartewaal,
 
Header image