Straatvoetbal in De Eilanden

Straatvoetbal
Straatvoetbal is straatvoetbal, dus voetballen op straat. Kun je altijd doen. Geweldig als er iemand in de groep waarmee je bent, ineens een voetbal uit zijn tas haalt. Voetbal is leuk en iedereen kan meedoen.

Maar natuurlijk bestaat er ook straatvoetbal binnen de regels van de KNVB. Dan is het een teamsport van 4 tegen 4. Bedoeld om met iedereen die voetballen leuk vindt, in contact te kunnen komen en de mooie voetbalsport te promoten. De KNVB organiseert straatvoetbal voor de jonge jeugd.

Gedurende een voetbalseizoen worden dan regelmatig straatvoetbaltoernooien gehouden. Als voetbalverenigingen straatvoetbaltoernooien organiseren worden deze wel vaak wel op gras gespeeld. Maar goed, er wordt gestreden in lokale en regionale voorrondes tot districts en landelijke finales. Niemand hoeft lid te zijn van een voetbalclub. De beste teams strijden ieder jaar om het Nederlands Kampioenschap op de Dam in Amsterdam.
 

Kijk ook eens bij

Plaatsen in regio

Straatvoetbal in Ballum, Buren fr, De cocksdorp, De koog, Den burg, Den hoorn texel, Hollum, Nes ameland, Oosterend nh, Oudeschild, Schiermonnikoog, Terschelling baaid., Terschelling formerum, Terschelling hoorn, Terschelling kinnum, Terschelling lies, Terschelling midsland, Terschelling o.end, Terschelling west, Vlieland,
 
Header image