Tafeltennis in Haarlem Noord / Bloemendaal / IJmuiden

Tafeltennis
Het tafeltennis of ping-pong is pas relatief kort een Olympische sport. De sport werd voor het eerst gespeeld aan het einde van de 19e eeuw in Engeland, vermoedelijk als puur recreatieve bezigheid. Het is (zoals de naam al doet vermoeden) een afgeleide van tennis met een afwijkend puntensysteem. Er wordt tot 11 punten gespeeld, dan is de game gewonnen. Het aantal games dat gespeeld wordt is meestal drie of vier. Maar afhankelijk van het niveau van de competitie komt het spelen van vijf of zeven games ook voor.

Tafeltennis wordt gespeeld op een tafel van 2,74 meter bij 1,52 meter, met het tafelblad op een hoogte van 0,76 meter boven de grond. In het midden van de tafel staat een netje van 15 cm hoog. Het balletje dat gebruikt wordt is hol en heeft een diameter van 4 cm. Als slaghout wordt een batje gebruikt. Dit is een houten plankje met een greep en een rond slaggedeelte. Het slaggedeelte is aan beide zijden bekleed is met rubber. Professionals gebruiken aan beide zijden van het batje verschillend profiel op het rubber om gemakkelijker verschillend effect aan het balletje te geven.

Daar waar het een echte luxe is om een tennisbaan in je tuin te hebben, past een tafeltennistafel eigenlijk wel in elke garage of (huis)kamer, wat het een ideale sport maakt om ook thuis te beoefenen.
 

Plaatsen in regio

Tafeltennis in Bloemendaal, Driehuis nh, Haarlemmerliede, Ijmuiden, Santpoort-noord, Santpoort-zuid, Spaarndam, Spaarndam west, Velsen-zuid, Velserbroek,
 
Header image