Toerfietsen in Haarlem Noord / Bloemendaal / IJmuiden

Toerfietsen
Toerfietsen omvat alle soorten fietssport zonder wedstrijdkarakter. Het gaat meer om het volbrengen van een afstand, dan om de snelheid. Toerfietsen kan variëren van een recreatietocht voor het hele gezin, via mountainbiketochten en de Drentse Fietsvierdaagse, tot het als toertocht rijden van professionele fietsklassiekers en fietsmarathons in de bergen. ‘Zonder wedstrijdkarakter’ betekent dus niet ‘zonder voorbereiding’. De Nederlandse Toer Fiets Unie en de meer dan 500 aangesloten verenigingen besteden dan ook ruim aandacht aan trainingsopbouw, fietstechniek en verzorging.

Er worden tochten georganiseerd die soms voor iedereen openstaan, soms alleen voor de leden van de eigen vereniging. Bij plaatselijke VVV’s zijn toerfietsroutes te verkrijgen, om op eigen gelegenheid al fietsend te genieten van het landschap. Sinds kort zijn er ook toerfietsclinics voor bedrijven.
 

Plaatsen in regio

Toerfietsen in Bloemendaal, Driehuis nh, Haarlemmerliede, Ijmuiden, Santpoort-noord, Santpoort-zuid, Spaarndam, Spaarndam west, Velsen-zuid, Velserbroek,
 
Header image