Zwemmen in De Eilanden

Zwemmen
De algemene term voor het je voortbewegen in het water. En tevens een basisvaardigheid voor zwemsporten (zoals wedstrijdzwemmen, openwaterzwemmen, vinzwemmen, zwemmend redden, synchroonzwemmen) en andere watersporten (zoals waterpolo en surfen).

Zwemmen is ook voor veel mensen een puur recreatieve bezigheid. Je traint je gehele lichaam, omdat je doorgaans al je ledematen gebruikt. Ook worden lichaamsbewegingen op een bepaalde manier makkelijker gemaakt door de eigenschappen (dichtheid) van water. De fysiotherapie maakt hier dan ook gebruik van. En ook voor ouderen, die bijvoorbeeld geen al te zware belasting op gewrichten kunnen verdragen, is zwemmen een goede manier om toch het lichaam in beweging te houden.
 

Plaatsen in regio

Zwemmen in Ballum, Buren fr, De cocksdorp, De koog, Den burg, Den hoorn texel, Hollum, Nes ameland, Oosterend nh, Oudeschild, Schiermonnikoog, Terschelling baaid., Terschelling formerum, Terschelling hoorn, Terschelling kinnum, Terschelling lies, Terschelling midsland, Terschelling o.end, Terschelling west, Vlieland,
 
Header image