Recreatiesport in Alphen aan den Rijn / Roelofarendsveen

recreatiesport
Wat is Recreatiesport?

De term recreatiesport gaf in het verleden duidelijk weer waarom het ging: recreatiesport was de tegenhanger van het sporten in verenigingsverband. Recreatiesport kon je dus in het verleden aanduiden als alle anders of niet-georganiseerde sport.

Tijden veranderen en tegenwoordig sluiten heel veel mensen zich bij een sportvereniging aan zonder het doel te hebben ooit aan een wedstrijd deel te gaan nemen of te streven naar beter worden. En iemand die regelmatig zijn rondjes in het park hardloopt en deelneemt aan één van de vele hardloopwedstrijden in Nederland, kun je ook een recreatiesporter noemen.

Recreatiesporten kunnen ook sporten zijn waarbij het wedstrijdelement ontbreekt of van een zeer ondergeschikt belang is, zoals klimmen, duiken en wandelen.

De omschrijving van de NRS Recreatiesportbond is:
Anders georganiseerde sporters zijn groepen mensen en individuen die sporten en/of bewegingsactiviteiten beoefenen maar niet aangesloten zijn bij een specifieke sportbond of bij een overkoepelende sportorganisatie m.a.w. er is wel organisatie maar niet binnen de officiële structuur van de georganiseerde sport. Echter, een sportbond als deze biedt ook weer een bepaalde mate van organisatie aan de aangesloten verenigingen, dus de scheidslijn blijft moeilijk te trekken.
 

Kijk ook eens bij

Plaatsen in regio

Recreatiesport in Aarlanderveen, Alphen aan den rijn, Hazerswoude dorp, Hazerswoude rijndijk, Koudekerk a/d rijn, Leimuiden, Nieuwe wetering, Nieuwkoop, Nieuwveen, Noorden, Oud ade, Oude wetering, Rijnsaterwoude, Rijpwetering, Roelofarendsveen, Ter aar, Zevenhoven,
 
Header image