Sport voor speciale kinderen


Sporten is voor iedereen hartstikke goed, ook voor kinderen met ADHD, ASS (autisme), een lichamelijke of verstandelijke beperking, of gewoon motorisch nog wat minder vaardig. Maar voor deze speciale kinderen is er niet overal speciale begeleiding. Terwijl speciale begeleiding het sporten wel leuker maakt en de kans op blijven sporten daardoor veel groter wordt. Daarom is vandaag een onderzoek gestart om meer inzicht in wensen van deze kinderen te krijgen. Doe mee (samen met je ouders) en laat horen wat jij graag doet! Je krijgt ook onderzoeksresultaten. Naar het onderzoek.

Bij de onderstaande organisaties is prima begeleiding beschikbaar voor speciale kinderen. Wat vind jij de leukste sport om te doen?

Voetballen
Ben jij voor Ajax, Feyenoord, PSV of landskampioen AZ? Als je zelf ook mooie doelpunten wilt maken of denkt dat je een goede verdediger bent of keeper, dan zijn er een paar verenigingen waar je terecht kunt. Op een voetbaltraining oefen je alles wat met voetbal te maken heeft: dribbelen, vrijlopen, overschieten, scoren en natuurlijk samenwerken met het hele team. Heb je al zin om je sportschoenen aan te trekken dan kun je eens informeren bij:
Vios Vaassen, Rob Koldenhof, 06-20604244
ZVV '56, Jan van de Berg, 055-3665049
UVV Albatross, Saskia Gerritsen, 055-5431597

Gymnastiek
Gymnastiek is een hele mooie sport. Lekker in een zaal trainen en op de matten en op turntoestellen allerlei oefeningen uitvoeren. Baloefeningen, springen, klimmen, draaien, en natuurlijk allemaal oefeningen doen om sterk en snel te worden. En als je wilt kun je jouw oefening op een wedstrijd laten zien. Zin om een keer mee te doen?
NTK, Sabine Kruitbosch, 06-29531140
NOVITAS, mw A. van Eck-Voois, 055-5331297

Atletiek
Ze zeggen wel dat atletiek de oudste sport ter wereld is. En dat is logisch want iedereen rent, springt of gooit wel eens. Met atletiek kun je veel lol beleven op elke training. Bij atletiek zet je een prestatie neer en die kun je dan later na nog meer oefenen weer verbeteren en dan heb je een nieuw persoonlijk record! Wil je mee komen trainen?
AV '34, Mijrie Huiskamp, 055-5422019

Scouting
Scouting is actief zijn in de buitenlucht en in het clubgebouw met het Scoutingspel. Bij scouting is altijd iets te beleven. Bijvoorbeeld speurtochten, knutselen, leuke binnen- en buitenspelen en plezier maken met een thema zoals Halloween. Scouting is geen sport maar wel een omgeving om heerlijk van alles te ondernemen en ontdekken. Zin om mee te doen?
Marca Appoldro, Jolanda Berghuis, 055-5349981

Hockey
Hockey is een heel leuke teamsport waarbij je heerlijk in de buitenlucht speelt. Hockey is een sport voor iedereen, er zijn gezellige trainingsgroepen voor speciale kinderen. En kun je niet lopen, ook dan kun je hockeyen want ook rolstoelhockey is een echte sport. Dan speel je in de zaal en kun je (eventueel met een speciale T-stick aan je rolstoel) fanatieke wedstrijden spelen. Dus kom een keer kijken en meedoen!
Ares, Edward Augusteyn, 06-54214881
SG Mariëndael, Rob de Jong, 06-54695171

Fitkids
Bij Fitkids doe je allerlei oefeningen met en op apparaten onder deskundige begeleiding van een kinderfysiotherapeut. Je kunt alleen trainen, maar ook in een groepje. Samen met de therapeut verzin je een leuk programma. Zin om je uit te leven in de sportzaal?
PMC Apeldoorn, Rob Hoogeveen, tel. 055-3603047

Kijk op Fitklik voor meer informatie over sport voor speciale kinderen in Apeldoorn.

 
Header image