Bodystyling

Bodystyling
Bodystyling is een vorm van Aerobics met nadruk op spierversterkende oefeningen, waarbij gebruik gemaakt wordt van hulpmiddelen zoals gewichtjes en elastische banden. Bij veel fitnesscentra heet deze groepstraining tegenwoordig Bodyshape.

Kenmerkend voor Bodystyling is dat alle spieren en spiergroepen worden getraind zodat de gehele lichaamsconditie en lichaamshouding wordt verbeterd. Het doel van Bodystyling is om alle spiergroepen van het lichaam te versterken d.m.v. training op muziek met een rustig tempo waarbij de training is gericht op spieruithoudingsvermogen en weerstandtraining. Er wordt aandacht besteed aan de training van de dieperliggende spiervezels in de buik, benen en billen, maar vooral ook aan de houding tijdens de oefeningen. Door het trainen van deze spieren kunnen rugklachten voorkomen worden. Ook armen en borst komen aan bod.

De les begint met een warming-up waarbij de doorbloeding van de spieren wordt bevorderd om blessures tijdens de oefeningen te voorkomen. Daarna volgt een uitgebalanceerd programma van oefeningen op een rustig muziektempo voor het versterken van de spieren en het spieruithoudingsvermogen. De les wordt afgesloten met een volledige cooling-down, zodat de afvalstoffen uit de spieren goed kunnen worden afgevoerd en men weer lekker ontspannen naar huis kan gaan.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image